Συχνές Ερωτήσεις

 • Συντήρηση Συστήματος

  Η συντήρηση των συστημάτων FAST® είναι απλή και μπορεί να γίνει από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη. Δεδομένου ότι τα συστήματα FAST® παράγουν ιλύ, που αποτελείται από τα νεκρά βακτήρια και από τα μη βιοαποδομήσιμα συστατικά των λυμάτων, θα πρέπει περιοδικά να απομακρύνεται από τον πυθμένα της σηπτικής δεξαμενής. Το περιοδικό άδειασμα της δεξαμενής αλλάζει ανάλογα με το μέγεθος του συστήματος και τις διαφορετικές συνθήκες φορτίου αλλά καλό είναι να γίνεται κάθε 1,5-2 χρόνια.

 • Κόστος Λειτουργίας

  Τα συστήματα FAST απαιτούν αφαίρεση της λυματολάσπης κάθε 1-2 χρόνια. Το κόστος συντήρησης τελικά ανέρχεται σε 150€/12-24 μήνες (εκκένωση λυματολάσπης)Εάν απαιτηθεί επιφανειακή διάθεση της εκροής του βιολογικού, θα πρέπει να εγκατασταθεί συσκευή απολύμανσης της εκροής με χλωρίωση που τα αναλώσιμα έχουν ένα κόστος της τάξης 50-100€/έτοςΓια τους ανωτέρω λόγους, τα συστήματα FAST είναι μακράν τα οικονομικότερα συστήματα της αγοράς, λαμβάνοντας υπ΄ όψιν και το κόστος λειτουργίας που είναι μικρό.

  Read More
 • Οι δεξαμενές είναι από πλαστικό, πολυαιθυλένιο ή κατασκευάζονται από μπετό;

  Η ευελιξία των συστημάτων FASΤ, που μπορούν να τοποεθτηθούν δεξαμενές από σκυρόδεμα, ή να τοποθετηθούν σε έτοιμες δεξαμενές από πολυαιθυλένιο (PΕ) ή πολυεστέρα (για μεγαλύτερα συστήματα), επιτρέπει την επιλογή της βέλτιστης λύσης σε σχέση με τις ανάγκες σας. Η Ecomec διαθέτει δικές της έτοιμες δεξαμενές από πολυαιθυλένιο (PΕ) ή πολυεστέρα, ειδικά σχεδιασμένες για τα συστήματα FAST. Μπορεί επίσης να σας προμηθεύσει με αναλυτικά σχέδια πολιτικού μηχανικού για να κατασκευάσετε τη δική σας δεξαμενή από σκυρόδεμα. Σε κάθε περίπτωση, ο μηχανικός της εταιρείας μας θα σας συμβουλεύσει για τη βέλτιστη λύση για εσάς.

 • Θέλω να παραγγείλω μια μονάδα. Ποια είναι η διαδικασία; Ποιο το κόστος; Υπάρχουν κρυφά κόστη;

  Σας αποστέλλουμε πλήρη τεχνική και οικονομική προσφορά, χωρίς κρυφά κόστη. Αυτό σημαίνει πως το κόστος μεταφοράς, εγκατάστασης περιφερειακών εξαρτημάτων, αδειοδότησης, χλωρίωσης, ηλεκτρολογικής εγκατάστασης και σύνδεσης με το υπάρχον αποχετευτικό αναλύεται ή συμπεριλαμβάνεται ευκρινώς, σε αντίθεση με άλλες προσφορές που αναφέρουν απλά το κόστος προμήθειας στον τόπο παραγωγής ή αποθήκευσης. Το σημαντικότερο είναι πως δεν υπάρχουν κρυφά κόστη συντήρησης ή εκκένωσης του βιολογικού που αυξάνουν συνήθως υπέρμετρα το κόστος χρήσης.

 • Τι θα γίνει αν λείψω για μεγάλο διάστημα;

  Σε αντίθεση με τα συστήματα SBR που απαιτούν καθημερινή χρήση, τα συστήματα FAST έχουν μεγάλες αντοχές (άνω των δύο μηνών) σε απουσία ρίψης οργανικού φορτίου. Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως υπάρχουν ανθεκτικοί αναερόβιοι μικροοργανισμοί οι οποίοι μετατρέπονται σε αερόβιους, αντικαθιστώντας τους αερόβιους οργανισμούς που πεθαίνουν και διατηρώντας ενεργό το σύστημα βιοαποδόμησης του συστήματος.

 • Θα έχω θόρυβο και οσμές;

  Τα συστήματα που εγκαθιστούμε έχουν μικρούς κινητήρες 0,2 - 2 KW, οι οποίοι περιβάλλονται από ειδικό ηχοαποροφητικό περίβλημα. Πρακτικά δεν υπάρχει κανένας θόρυβος σε απόσταση ενός μέτρου και άνω. Τα συστήματα FAST έχουν συνδυασμένο κύκλο αερόβιας και αναερόβιας επεξεργασίας που ελλατώνει τις οσμές και βιοσταθεροποιεί τη λυματολάσπη. Επίσης, το φιλμ λιπαρών που διαχωρίζεται και επιπλέει στο πάνω μέρος της σηπτικής δεξαμενής εμποδίζει να αναδυθούν οι οσμές. Οι εφαρμογές που εγκαθιστούμε έχουν ξεχωριστό σύστημα αερισμού, που οδηγείται στη κορυφή του κτιρίου, όπου εκεί τοποθετήται φίλτρο άνθρακα ή compost. Έχουν τοποθετηθεί μονάδες κάτω από μπαλκόνια ή μέσα στη κυρίως αυλή, χωρίς προβλήματα οσμών.

 • 1
 • 2

 

Επικοινωνία

ECOMEC OE

Τηλέφωνα : 2615 008262

Email : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Ιστοσελίδα : www.ecomec.gr

Aquasafe Φίλτρα Νερού

Επισκεφτείτε το ηλεκτρονικό κατάστημα της Aquasafe με φίλτρα νερού για το σπίτι.

Δείτε το μοναδικό φίλτρο νερού ενεργού άνθρακα System 40 διάρκειας ζωής 3 χρόνων και κάντε το δικό σας με μόνο με 180 ευρώ ή με 3 άτοκες δόσεις των 60 ευρώ

Email : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Ιστοσελίδα : www.aquasafe.gr